понедельник, 2 ноября 2015 г.

А ти чув про Кам’яну Могилу?

Дивовижна історія України – загадкова Кам’яна Могила

Для початку як вам така цифра 20 тисяч років тому!

Так 20 тисяч років тому у нас в Україні вже була культова споруда!

Ви тільки вдумайтесь у цю цифру 24 тисячоліття до н. е. – І це Україна!
Якщо вдуматись то навіть важко зрозуміти цю цифру 24 тисячоліття до н. е. – І це в Україні!
Як пише сайт baranivka.net  ще 20 тисяч років до Єгипту, Греції та Риму, а у нас вже був свій Олімп чи Стоунхендж, чи єгипетські піраміди!!!

kam2

Заповідник України “Кам’яна Могила”, наскальні малюнки тут датується від 24 – 22 тисячоліть ДО Н.Е. – Епоха пізнього палеоліту до середньовіччя нашої ери – 10 – 12 століття !!! ….
Природне утворення під Мелітополем, набагато не століть, а ТИСЯЧОЛІТЬ більш давнє ніж Стоунхендж і єгипетські піраміди і всі зіккурати Сходу !!!! Там хронологія петрогліфів охоплює величезний період від XXIV-XXII тисячоліття до н.е. до X-XII століть.
У безкрайньому степу поблизу селища Мирне Мелітопольського району Запорізької області стоїть величний і самотній кам’яний пагорб … Обвітрені за мільйони років, порослі зеленувато-сірим лишайником брили пісковика різноманітні, вигадливі і фантастичні по контурах, що створює враження мовчазною величавості. У народі пагорб здавна називають Кам’яною Могилою. Чому могилою? Та тому, що тисячоліттями мисливці, скотарі і хлібороби знали, що високі могили в степу – це могили предків.

Дивовижна історія України – загадкова Кам’яна Могила 

kam393813453

Однак Кам’яна Могила – це виключно природне утворення. У наші дні висота пагорба досягає всього 12 метрів. На 3 гектарах її площі налічується близько 3 тисяч плит.
Це не безладне нагромадження пісковикових плит, а правильно розвалений кам’яний панцир, печери і гроти якого виявилися дуже зручними для культових цілей. «Священної горою», місцем паломництва був пагорб Кам’яної Могили для наших далеких предків. Протягом багатьох тисячоліть сюди йшли стародавні мисливці, скотарі, численні народи: кіммерійці, скіфи, сармати, готи, гуни, печеніги, хазари, половці … Кожен, хто приходив сюди, знаходив собі відокремлене місце, створював своєрідний вівтар і здійснював релігійні обряди.
У гротах і печерах стародавні люди залишили кілька тисяч малюнків – петрогліфів (з грец. – «Різьблення по каменю»). В основному малюнки наносилися на пісковик не фарбами, як, наприклад, у Франції або на Південному Уралі, а протиралися шматком твердого каменю. Вони утворювали поглиблення, які лише іноді покривалися мінеральними чорними і червоними фарбами. Унікальність пам’ятника полягає в тому, що тут перетинаються малюнки різних історичних епох – від епохи пізнього палеоліту до середньовіччя. Хронологія петрогліфів охоплює величезний період від XXIV-XXII тисячоліття до н.е. до X-XII століть.

Дивовижна історія України – загадкова Кам’яна Могила

kam4s640x480
Кам’яна Могила, підносячись в Приазовській степу поблизу міста Мелітополя, феноменальна сама по собі в людському розумінні. Вона старіша Стоунхенджа, єгипетських пірамід і всіх зиккуратов Сходу. Тому й була вона протягом багатьох тисячоліть «Меккою» давніх жерців Великого Степу, які залишили тут сакральні знаки своєї релігії …
Кам’яна Могила виконувала функції «світової гори», як Олімп у Стародавній Греції. Степовий пагорб – це своєрідна модель Світу, в якому відбилася сутність космічного устрою, тобто вхід до нижнього, потойбічний світ. З іншого боку, Кам’яна Могила – це своєрідний храм, що з’єднує три світи – небесний, земний і підземний. І цю роль цей святий пагорб виконував багато тисячоліть …
Кам’яна Могила – храм нашої загальнолюдської культури і духовності, що зберігся на півдні України, де зосереджені не тільки петрогліфи і мальовничі малюнки – міфологемного твори, а збережені перші зразки писемності, що свідчать про високу культуру наших предків.
Указом Президента України №815 від 10 вересня 2008 р історико-археологічному заповіднику «Кам’яна Могила» присвоєно статус Національного.

Маловідома Україна – Кам’яна Могила

Джерело http://irpin.today/?p=3752

Комментариев нет:

Отправить комментарий