понедельник, 8 июня 2015 г.

Оголошення на сайтах продажів – небезпечні!

Оголошення на сайтах продажів – небезпечні для Ваших фінансів!

Як попереджає сайт baranivka.net  невичерпним джерелом для шахраїв в Україні стали технології роботи з платіжними картами, що їх запровадив «Приватбанк».

Читайте ще,

Простая и интересная идея для сада.

Полезные советы на все случаи жизни!!!


Близько двох років тому, з появою послуги «Екстрені гроші», коли можна було зняти гроші з картки без її наявності, маючи тільки номер картки та номер мобільного телефону її власника, від дій шахраїв постраждали тисячі клієнтів «Приватбанку», а розмір фінансових втрат обчислювався , за різними даними, від сотень тисяч до мільйонів.
Оголошення на сайтах продажів – небезпечні для Ваших фінансів
Потенційну жертву шахраї, як правило, знаходять на спеціалізованих сайтах, де даються оголошення про продаж тих чи інших речей. Кожен другий випадок обману пов’язаний з сайтом OLX. Подаючи оголошення, зазвичай вказують, що оплата повинна бути проведена на карту, а також мобільний телефон.
Шляхом нескладних маніпуляцій шахраї, у яких вже давно відпрацьовані і методики спілкування з потенційними жертвами, і набір запитань-відповідей дізнаються всі необхідні дані. Часом вони роблять кілька дзвінків на телефон жертви з різних номерів, змушуючи її передзвонювати, а потім – блокують сім-карту жертви за допомогою компанії-провайдера та переоформлюють номер на себе. Далі – маючи номер карти – вже питання техніки.
Співробітники банку ніколи не телефонують клієнтам з подібними питаннями
Дуже часто шахраї використовують наступний психологічний прийом: вони дзвонять з номера, схожого з звичайними робочими номерами «Приватбанку», і, представившись банківським працівником, намагаються вивудити у довірливих громадян дані про залишки на їхніх рахунках, реквізити карти (такі, як термін дії карти і CVV-код, що вказується на звороті карті). Маючи номер картки, термін дії та секретний CVV-код, можна робити з картою що завгодно – зокрема, здійснювати платежі в Інтернеті.
Незважаючи на те, що «Приватбанк» всіляко заявляє про те, що його співробітники ніколи не дзвонять з подібними питаннями, про це знають далеко не всі. І список постраждалих, на превеликий жаль, неухильно зростає.
Як убезпечитися від шахраїв?
1. Перш за все, треба запам’ятати наступне: ніколи не розміщувати у відкритому доступі номера карт, на яких є залишок або кредитний ліміт. Якщо вже й вказувати десь в оголошеннях номери карт – то використовувати для цього карти без кредитного ліміту і з нульовим залишком. І відразу після надходження грошей знімати їх, або переводити на інший рахунок.
2. Ніколи по телефону не повідомляти нікому подробиць про ваш картковий рахунок або карту. Ні термін дії карти, ні CVV-код, ні тим більше залишок на карті – не потрібні для того, щоб зробити платіж. Вони можуть цікавити тільки шахраїв.
3. Якщо подзвонили і представилися працівником банку – уточнити його посаду, прізвище, ім’я та по батькові і передзвонити на гарячу лінію банку, запитавши, чому їх працівник дзвонить з такими питаннями. Але шахрай відразу після подібного питання кине трубку. З розумними жертвами йому спілкуватися не цікаво.
4. Якщо дзвонили з підозрілого номера – скористатися Інтернетом, де в цілях боротьби з шахраями викладають «підозрілі номери».

Джерело

Читайте ще,

20 причин носити вишиванку!

Десять украинских королев!

Комментариев нет:

Отправить комментарий